Varm chokladsås med apelsinsorbet

Serverar: 4 portioner

I det här receptet är det färdigköpt apelsinsorbet, men annars finns det ju flera recept på apelsinsorbet här på matklubben.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1½ dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • Tillbehör
  • 6 chokladcookies
  • 5 dl apelsinsorbet
  • Apelsinskivor
  • Riven choklad
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölk, socker, kakao och vaniljsocker. Sjud i 5 minuter tills såsen är blank och slät.
    2. Krossa kakorna grovt och fördela i höga glas. Lägg en stor skopa sorbet ovanpå och ringla över såsen. Garnera med en apelsinskiva och riv över choklad. Toppa gärna med en myntakvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben