Varm cocktailtårta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Den här goda smörgåstårtan fick jag av en jobbarkompis för många år sen. Vi har ätit och bjudit på den ofta, man har nästan alltid ingredienserna hemma.

Ingredienser

  • 18 skivor formfranska
  • 1 gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk grädde
  • ½ paprika
  • 100 g smör
  • 2 msk klippt persilja
  • 2 dl äkta majonnäs
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 liten purjolök
  • 6 msk rökt kaviar
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Lägg 6 brödskivor i en ugnsäker form.
    2. Blanda fyllning 1: Hacka och bryn löken, häll över tomaterna, grädden och paprikan hackad i bitar. Bred fyllningen över bröden.
    3. Blanda smör och persilja och bre på 6 brödskivor och lägg dem uppepå tomatfyllningen.
    4. Lägg över 6 brödskivor till och blanda mosade kokta ägg med majonäs, skivad purjolök och den rökta kaviaren och bred fyllningen över bröden. Över ägg och majonäsfyllningen brer man på 2 hårt vispade äggvitor.
    5. Sätt in tårtan i 200 grader i 20 minuter, tills den blir gyllenbrun.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben