Den här goda smörgåstårtan fick jag av en jobbarkompis för många år sen. Vi har ätit och bjudit på den ofta, man har nästan alltid ingredienserna hemma.
Ingredienser
18 skivor formfranska
1 gul lök
1 burk krossade tomater
3 msk grädde
½ paprika
100 g smör
2 msk klippt persilja
2 dl äkta majonnäs
3 hårdkokta ägg
1 liten purjolök
6 msk rökt kaviar
2 äggvitor
Instruktioner
- Lägg 6 brödskivor i en ugnsäker form.
- Blanda fyllning 1:
Hacka och bryn löken, häll över tomaterna, grädden och paprikan hackad i bitar. Bred fyllningen över bröden.
- Blanda smör och persilja och bre på 6 brödskivor och lägg dem uppepå tomatfyllningen.
- Lägg över 6 brödskivor till och blanda mosade kokta ägg med majonäs, skivad purjolök och den rökta kaviaren och bred fyllningen över bröden.
Över ägg och majonäsfyllningen brer man på 2 hårt vispade äggvitor.
- Sätt in tårtan i 200 grader i 20 minuter, tills den blir gyllenbrun.
Liknande recept
Kommentarer (0)