Varm glasspaj

Serverar: 4-6 portioner

Gottigt!

Ingredienser

  • 12 Digestivekex
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 1 pkt djupfrysta bär
  • 1,5 pkt vaniljglass à 1/2 liter
  • 1 dubbel-daim
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 1 dl socker
  • mandelspån
  • Instruktioner

    Korssa kexen. Smält smöret och häll det över kexsmulorna. Arbeta ihop till en deg och tyck ut den i en pajform. Lägg de nästan tinade bären i pajskalet. Krossa chokladen och strö den ovanpå. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret och vispa lite till. Skär glassen i bitar och lägg dem på bären. Bred marängen över och gratinera i 250 grader tills marängen är ljust brun ca 10 min.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben