Varm hallonpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

En underbar varm dessert med smak av sommar! Min mormor har gjort en variant av denna så länge jag kan minnas, och jag har gjort lite förändringar under åren själv. En klar favorit hemma hos oss.

Ingredienser

  • 2 frysta smördegsplattor
  • 500 gram hallon, färska eller frysta
  • 1 msk potatismjöl
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl grädde eller mjölk
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Tina smördegsplattorna Lägg dem omlott och tryck ihop litegrann. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 24 cm i diameter, och nagga med en gaffel. Förgrädda i 200 graders ugn i ca 10 min.
    2. Fyllning: Lägg hallonen i det förgräddade pajskalet och strö över potatismjölet. Vispa ägg, äggulor, socker, grädde och vaniljsocker. Häll äggblandningen över hallonen. Grädda på nedersta falsen i 200 grader 20-25 minuter.
    3. Servera med lättvispad vaniljvisp eller vaniljglass.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    Lilljeppe 9 januari 2009

    Så där tyckte jag denna paj var. Den får en 3 a av mig och familjen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben