Varm kålrotssallad med senaps- och gräslöksdressing

Serverar: 4 portioner

Ej testat än, men jag älskar kålrot, så det kommer säkert snart!

Ingredienser

  • 500 g kålrot, skalad och grovt tärnad
  • 2 morötter, skalade och tärnade
  • 2 dl gröna ärter, kokta
  • 4 saltgurkor, tärnade
  • 12 cocktailtomater
  • 2 msk kapris
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 kruka gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop yoghurt, senap och hackad gräslök till en dressing. Salta och peppra.
    2. Lättkoka kålroten och morötterna i saltat vatten. Blanda sedan morötter, kålrot, ärter, gurka, kapris och basilika med dressingen.
    3. Ät den som den är eller servera till fisk eller kött.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben