Varm köttfärsmacka med tacosmak

Serverar: 4 portioner

Taco-macka, fredagsmat ska vara snabb, enkel och lätt att äta framför tv:n.

Ingredienser

  • 4 skivor nyckelhålsmärkt bröd
  • ½ st finhackad gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 200 g nötfärs
  • 1 msk margarin, gärna flytande
  • Salt
  • Peppar
  • 0.75 dl mild salsa
  • 12 st halverade gröna oliver
  • 50 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader.
    2. Lägg brödskivorna på en plåt.
    3. Stek lök, pressad vitlök och nötfärs i margarin i en stekpanna. Finfördela köttfärsen med en gaffel. Salta och peppra. Tillsätt salsa och oliver.
    4. Låt såsen småputtra i 2-3 minuter.
    5. Lägg köttfärssåsen på brödskivorna. Strö på ost.
    6. Gratinera mackorna i ca 5 minuter i ugnen, de är färdiga när osten fått färg.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben