Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
En riktigt god bjudrätt.
Sätt ugnen på 250 gr. Tina smördegsplattorna i 10 min. Kavla ut dem till ytterligare 1/3. Vik upp kanterna 1 cm runt om. Häll av vätskan från champinjonerna (spara vätskan). Ansa och hacka lök och paprika. Fräs det i smör tillsammans med champinjonerna. Strö över mjöl. Lös upp buljongen i vätskan och späd med denna. Låt det koka ett par minuter. Tag bort skinn och ben från kycklingen. Skär köttet i tärningar. Blanda ner det i stuvningen. Vispa ihop ägg och grädde, tillsätt det till stuvningen, och låt den sedan inte koka mer. Smaka av med tabasco och ev. salt. Fördela stuvningen på smördegsbotten. Grädda i 250 grader i 15 min eller tills rätten fått fin färg. Ät och njut tillsamman med en god sallad.