Varm kycklinglängd

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En riktigt god bjudrätt.

Ingredienser

  • 2 plattor smördeg
  • ½ grillad kyckling
  • ½ gul lök
  • ½ grön paprika
  • 190 g skivade champinjoner i vatten (1 burk)
  • 2 msk matfett
  • 2 msk mjöl
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 ½ dl champinjonspad + vatten
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 stänk tabasco
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 gr. Tina smördegsplattorna i 10 min. Kavla ut dem till ytterligare 1/3. Vik upp kanterna 1 cm runt om. Häll av vätskan från champinjonerna (spara vätskan). Ansa och hacka lök och paprika. Fräs det i smör tillsammans med champinjonerna. Strö över mjöl. Lös upp buljongen i vätskan och späd med denna. Låt det koka ett par minuter. Tag bort skinn och ben från kycklingen. Skär köttet i tärningar. Blanda ner det i stuvningen. Vispa ihop ägg och grädde, tillsätt det till stuvningen, och låt den sedan inte koka mer. Smaka av med tabasco och ev. salt. Fördela stuvningen på smördegsbotten. Grädda i 250 grader i 15 min eller tills rätten fått fin färg. Ät och njut tillsamman med en god sallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben