Varm lammfärspaté med youghurtsås

Serverar: 6-8 portioner

Passar på buffébordet

Ingredienser

  • 1 kg lammfärs, ej för mager
  • 1 msk curry
  • 0,5 tsk ingefära
  • 0,5 tsk koriander
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • Några stänk kajennpeppar
  • 3 tsk salt
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl kaffegrädde eller mellangrädde
  • Matfett till formen
  • Youghurtsås
  • 3 dl naturell youghurt
  • 1 stor gul lök
  • Matfett till stekning
  • 0,5 tsk koriander
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Slå youghurten i ett melittafilter och låt den rinna av i 30 minuter. Hacka under tiden löken och stek den mjuk och glansig på svag vrme. Låt löken svalna. Blanda den avrunna youghurten med löken. Rör i kryddorna och ställ såsen kallt.
    2. Blanda färsen med kryddor, salt, ägg och grädde. Packa den i en smord limpform. Stick i en ugnstermometer så spetsen hamnar mitt i patén. Grädda i 200 grader cirka en timma eller till 70 grader. Stjälp upp färsen - vänd den rätt igen och servera den var i skivor tillsammans med såsen.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben