Varm lövbiffmacka

Serverar: 4 portioner

Höstmacka med skogens guld.

Ingredienser

  • 4 skivor kantskuret formbröd
  • 2 msk bredbar leverpastej
  • 400 g lövbiff
  • 100 g färska champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk konjak
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk kapris
  • 1 dl riven ost
  • 4 dl baconskivor
  • Garnering
  • Tomatklyftor
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Bred leverpastejen på skivorna. Strimla köttet. Ansa och skiva svampen. Fräs köttet gyllene. Krydda. Ta upp köttet. Fräs svampen i matfett tills vätskan kokat in. Lägg tillbaka köttet och tillsätt crème fraiche. Låt koka upp och puttra i några minuter. Smaka av med salt, peppar, konjak, soja och kapris. Fördela över smörgåsarna, strö över ost.
    2. Ställ in i ugnen ca 10 min 225 grader.
    3. Knaperstek baconet och lägg på de nygratinerade mackorna och garnera.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben