Varm mexicotårta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ruskigt god om man gillar taco.

Ingredienser

  • 9 skivor landgångsbröd
  • Smör
  • 400 g köttfärs
  • 1 rödlök
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk chilisås
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 ½ dl majs
  • Fyllning 1
  • Hälften av färsen
  • 100 g mjukost
  • Fyllning 2
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Topp
  • Andra hälften av köttfärsen
  • 100 g mjukost
  • 2-3 dl riven ost
  • Paprikaringar
  • Nachochips runt om
  • Instruktioner

    1. Smöra landgångsbröden på båda sidor.
    2. Stek färsen, hacka i löken, rör ner buljongtärningen, tacokryddan och majsen.
    3. Rör ihop första fyllningen och bred över 3 landgångsbröd. Lägg 3 landgångsbröd över fyllningen.
    4. Rör ihop andra fyllningen och bred över bröden. Lägg de sista 3 bröden över fyllningen.
    5. Rör ihop toppfyllningen och bred över bröden. Lägg på paprikaringarna och nachosen och gratinera i 200 grader i ca 15 minuter.
    6. Servera en sallad till med ev tacosås och turkisk yoghurt till.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben