Varm ostdip

Passar att dippa grönsaker i, eller bröd.

Ingredienser

  • 3 msk smör
  • 3 finhackade salladslökar
  • 2 jalapeñjo, finhackade
  • ½ tsk malen spiskummin
  • 2 dl crème fraiche, knappt
  • 5 dl riven ost
  • Grön tabasco att ringla över
  • Instruktioner

    1. Ger ca 5 dl dipsås
    2. Smält smöret i en gryta och lägg i salladslök, jalapeñjo och spiskummin. Bryn på svag värme i 6-8 minuter. Rör om då och då, löken skall inte få färg.
    3. Rör ner crème fraiche och när det blivit varmt blandas osten i. Rör hela tiden tills osten smält och blandningen är glansig och slät. Häll över i en skål, ringla lite tabasco över och servera dipsåsen varm.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben