Varm pepparkaksmjölk

Serverar: 4 portioner

...ruskigt gott en ruskigt grå och kall kväll...

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 1 kanelstång
  • 2 torkade pomeransskal
  • 2 kryddnejlikor
  • 2 bitar torkad ingefära
  • 1 dl muscovadosocker
  • Ev 8 cl vodka
  • Till garnering
  • Krossade pepparkakor
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken med kryddorna och sockret. Låt mjölken stå en stund bredvid plattan så att kryddorna hinner ge smak. Hetta upp mjölken och ta upp kryddorna. Skumma mjölken.
    2. Bottna eventuellt med 2 cl vodka per glas och häll på den varma pepparkaksmjölken. Strö över krossade pepparkakor.
    3. Tips! Det går lätt att få ett fint skum med en liten batterivisp. Det går också bra att vispa för hand.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben