Varm potatissallad på färskpotatis

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Passar utmärkt till grillat kött eller fisk. De minsta potatisarna passar bäst här!

Ingredienser

  • 700-800 g små färskpotatisar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 msk fransk dijonsenap
  • 2 scharlottenlökar eller ½ gul lök
  • 2 tsk vinäger
  • ½ dl hackad gräslök
  • dragon färsk eller torkad efter smak
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen nästan klar (al dente). Fräs lök i olja, får ej ta färg. Tillsätt under vispning senap, vinäger, vatten och crème fraiche. Låt sjuda ihop några minuter. Smaksätt med kryddorna.
    2. Slå såsen varm över nykokt potatis och tillsätt slutligen gräslöken. Låt gärna stå en stund innan serveringen.
    3. Serveras varm eller ljummen, men även dagen efter som kall smakar bra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben