Varm puread gazpacho

Serverar: 8 portioner

Mycket gott!!

Ingredienser

  • 12 tomater (ca 1½ kg)
  • 1 liten morot
  • 2 schalottenlökar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • ½ dl fint tärnad zucchini
  • 2 stjälkar selleri
  • 2 msk smör
  • ½ dl finhackad röd chili
  • 2 limefrukter, saft och skal
  • 1 l tomatjuice
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 citrongräs
  • 2 krm salt
  • 2 msk olivolja
  • Dillvippor till garnering
  • Instruktioner

    1. Skär tomaterna i klyftor. Riv moroten fint. Finhacka schalottenlöken och tärna paprikor, zucchini och selleri fint.
    2. Fräs tomater, morot och hälften av lök-, paprika-, zucchini- och sellerihacket i smör.
    3. Tillsätt chili, limesaft och skal, tomatjuice, honung och kummin. Krossa knölen på citrongräset med änden av ett knivskaft. Dela gräset i mindre bitar och blanda det i soppan.
    4. Lät soppan sjuda med locket på glänt 15-20 min. Fräs resten av grönhacket i smör några minuter under omrörning.
    5. Lyft ur citrongräset. Mixa och sila soppan. späd eventuellt med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt. Toppa med olivolja och lite dill vid servering. Fördela grönsakshacket i skedar.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben