Varm gazpacho

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Gazpacho är en av mina favoritsoppor. Var länge sedan jag gjorde denna, men i denna nytänkande klädnad ska jag absolut på den igen. Så gott!!

Ingredienser

  • 5 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade röda paprikor
  • 1 urkärnad och skivad gurka
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 klyftade tomater
  • 4 dl tomatjuice
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 4 msk sherryvinäger
  • 3 msk strimlad färsk basilika
  • 100 g riven västerbottenost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Fräs löken med paprikan, gurkan, vitlöken och tomaterna i oljan, utan att ingredienserna får färg. Tillsätt tomatjuice, vatten och buljongtärning. Koka ihop 2-3 minuter. Tillsätt vinäger och låt sjuda i ca 10 minuter, smaksätt med salt och peppar. Tillsätt basilikan vid servering och slå upp soppan i skålar. Strö över osten och servera direkt.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gazpacho!
    Den kalla, spanska soppan är verkligen svalkande en varm sommardag. Se...

    En smak av Spanien!
    Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben