Varm salamifrestelse

Serverar: 4 portioner

Snabbt och lätt fixas denna gratinerade smörgåstårta.

Ingredienser

  • 3 skivor landgångsbröd
  • Fyllning
  • 100 g skivad salami
  • 150 g mjukost
  • ½ finhackad chilipeppar
  • ½ dl fint tärnad paprika
  • 2 dl riven ost
  • Garnering
  • 100 g mild mjukost
  • 3/4 dl kokosflingor
  • 100 g skivad salami
  • ca 15 cocktailtomater
  • 1 orange paprika
  • Dekoration
  • färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Fyllning: Strimla salamin. Blanda salami, mjukost, chilipeppar och paprika
    3. Lägg en skiva landgångsbröd på ett ugnssäkert fat (eller en plåt med bakpapper). Bred på hälften av fyllningen. Strö över 1 dl riven ost och lägg på nästa landgångsbröd. Bred på resten av fyllningen och strö över resten av den rivna osten. Lägg på det sista landgångsbrödet.
    4. Garnering: Bred mjukost på ovansidan och runt kanterna på tårtan. Strö kokosflingor på kanterna, tryck till med hjälp av händerna sa att kokosen fastnar. Lägg på salamiskivor, halverade cocktailtomater och fint hackad paprika.
    5. Gratinera tårtan mitt i ugnen ca 15 minuter. Dekoreta med kvistar av färsk timjan.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben