Varm sillgratäng

Serverar: 6 portioner

Tid: 15 minuter

Krämig välsmakande gratäng

Ingredienser

  • 2 burkar matjesfiléer à 200 g
  • 8-10 kokta potatisar
  • 3 hårdkokta ägg
  • Gratängsås
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • ca 4 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Låt filéerna rinna av väl. Skär dem i mindre bitar. Skiva potatisen. Skala och hacka äggen grovt.
    2. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig. Strö över mjölet, späd med mjölk.
    3. Sjud såsen under omrörning ca 3 min. Smaka av med salt och peppar.
    4. Varva potatis, ägg, sill och sås i en smord eldfast form. Avsluta med sås.
    5. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 15 min tills den fått fin färg och är genomvarm. 225 grader

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben