Varm sillgratäng
Serverar:
6 portioner
Tid:
15 minuter
Krämig välsmakande gratäng
Ingredienser
2 burkar matjesfiléer à 200 g
8-10 kokta potatisar
3 hårdkokta ägg
Gratängsås
1 liten gul lök
2 msk margarin
3 msk vetemjöl
ca 4 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl riven ost
Instruktioner
Låt filéerna rinna av väl. Skär dem i mindre bitar. Skiva potatisen. Skala och hacka äggen grovt.
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig. Strö över mjölet, späd med mjölk.
Sjud såsen under omrörning ca 3 min. Smaka av med salt och peppar.
Varva potatis, ägg, sill och sås i en smord eldfast form. Avsluta med sås.
Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 15 min tills den fått fin färg och är genomvarm. 225 grader
Liknande recept
Varm tonfisksmörgås
5
4
1
Varm brie med tomatsallad
4.8
4
5
Varm Smörgåstårta á la Nalle
4.7
2 h
13-16
5
Varm smörgåstårta
4.5
20 min
4-8
17
Tex-Mex gratäng på varm macka
5
40 min
6-10
3
Varm smörgåstårta
2-4
Niclas varma potatissallad
5
15 min
6-8
Varm smörgåstårta
5
30 min
4
Varm chokladbakelse
10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!