Varm skinklåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Gratänger i all ära.

Ingredienser

  • 1 strimlad purjolök
  • 8 kokta kalla, tärnade potatisar
  • 3 skivade tomater
  • 200 g tärnad rökt skinka
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Fräs purjolöken mjuk i lite matfett.
    2. Varva purjolök, potatis och skinka i en ugnsform. Lägg tomatskivorna över.
    3. Vispa samman ägg och mjölk, salta och peppra. Häll detta över lådan och strö på riven ost.
    4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter, tills äggstanningen har stelnat. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben