Skinklåda

Serverar: 2 portioner

En rejält mättande låda.

Ingredienser

  • ½ purjolök
  • 2-3 kokta kalla potatisar
  • 100 g rökt strimlad skinka
  • 2 tomater
  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • ½ krm peppar
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • Garnering
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Skiva potatis och tomater. Varva potatis, purjolök, skinka och tomater i en smord eldfast form. Avsluta med tomater.
    2. Vispa samman ägg, salt, peppar och mjölk. Häll det över tomaterna. Strö över riven ost.
    3. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg. Strö över lite hackad persilja.
    4. Ugn: 175°

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Caddiie 27 mars 2008

    Detta ska jag laga idag :) Lägger upp bild och kommentar senare :) spännande.

    Caddiie 28 mars 2008

    SUPERGOTT! Populärt och mättande.. Min svåger tyckte att det smakade pizza, och det är ju positivt med tanke på nyttigheten :) Gjorde stanningen på lättmjölk och det gick jättebra!. Kommer absolut att göras fler gånger :) Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben