Bosses skinklåda

Serverar: 4 portioner

En festlig och enkel rätt som min man blev bjuden på till fjälls.

Ingredienser

  • 1 1/2 hg rökt skinka
  • 1 burk sparris
  • 1 gul lök
  • 2 1/2 dl ris (okokt)
  • 5 dl buljong (5 dl vatten + 1 köttbuljongtärning)
  • Riven ost
  • Sås
  • 2 dl grädde
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk senap (mild)
  • Instruktioner

    1. Bryn lök och ris. Koka i 20 minuter i buljong.
    2. Vispa ihop såsen.
    3. Lägg riset i en ugnssäker form. Rulla skinka och sparris (sparris i skinkan) och lägg på riset. Slå såsen över. Strö över riven ost. Grädda i ca 30 minuter i 200 graders ugnsvärme

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben