Skinklåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Vardagsmat där allt läggs i samma form och sedan in i ugnen.

Ingredienser

  • Kokt ris
  • Skinka eller kassler, ca 100-150 g per person
  • Dragonsås
  • 1,5 msk margarin
  • 3 msk mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • ½ tsk vitpeppar
  • ½ tsk dragon
  • ½ tsk salt
  • 1 äggula
  • Eventuellt chilisås
  • Instruktioner

    1. Smörj ugnsfast form. Lägg i det kokta riset och ovanpå läggs skinkan (i rullader) eller kasslerkuber.
    2. Häll över dragonsåsen och stick ner en gaffel på ett antal ställen så att såsen kommer ner i riset.
    3. Grädda i 15 minuter i 225 grader.
    4. Serveras med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben