Skinklåda med äpplen

Serverar: 4 portioner

En snabb och enkel rätt!

Ingredienser

  • 2 ½ hg rökt skinka
  • 8 potatisar (råa)
  • 3 äpplen
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Smörj en eldfast form.
    2. Skär potatis och äpplen i skivor samt strimla skinkan. Lägg hälften av potatisen i botten med hälften av äppelskivorna ovanpå.
    3. Bred en msk tomatpuré över. Lägg sedan på den strimlade skinkan, därefter resten av äppel- och potatisskivorna och bred en msk tomatpuré överst. Klicka över lite matfett.
    4. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in den i 255 grader. Grädda tills potatis och äpplen är mjuka. Tillsätt vätska om så behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben