Varm skogsbärssallad

Serverar: 8 portioner

Bärsalladen kan även serveras utan havreströssel,

Ingredienser

  • 250 g färska eller djupfrysta , tinade hallon
  • 300 g färska eller djupfrysta, tinade björnbär
  • 300 g färska eller djupfrysta, tinade blåbär eller andra bär
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 4 msk socker
  • Havreströssel
  • 100 g havregryn
  • 4 msk farinsocker
  • 45 g osaltat smör
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader
    2. Blanda havregrynen och sockret i en liten skål. Bred ut blandningen i en eldfast form och baka den tills den är ljusbrun, 8-10 minuter. Skär smöret i små bitar och fördela dem jämnt i formen. Ställ in formen i ugnen och låt smöret smälta, det tar ca 1 minut. Rör om så att havregrynen täcks med smör och låt stå i ugnen i ytterligare 5 minuter.
    3. Ställ blandningen åt sidan att svalna. (Havreströsslet kan göras i förväg och förvaras i flera dagar i en burk med tätslutande lock.
    4. Lägg hälften av bären i en stor skål och sätt dem åt sidan. Blanda citronsaften och sockret i en kastrull och koka upp blandningen. Lägg i resten av blåbären, sänk till svag värme och koka bären i 3 minuter. Lägg i resten av hallonen och björnbären. Sjud upp blandningen och låt sjuda under omrörning i 3 minuter.
    5. Passera de kokta bären genom en sil ner i skålen med de andra bären med hjälp av en träslev. Rör om försiktigt så att bären täcks av lagen.
    6. Vid serveringen: skeda upp de varma bären i portionsformar eller små skålar. Strö lite av havreströsslet över varje portion.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben