Varm smörgåslängd

Serverar: 6 portioner

En av mina favoriter.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1 påse (500 g) ärter, majs och paprika
  • 1 purjolök
  • 2 paket bacon
  • 6 msk majonnäs
  • 1 formfranska
  • Ost
  • Instruktioner

    1. Koka och hacka äggen. Klipp baconet i småbitar och fräs dem knapriga. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär purjolöken i strimlor. Blanda de hackade äggen, baconbitarna samt lite av baconfettet, purjolöken, ärterna, paprikan, majsen och majonnäsen i en bunke.
    3. Skär skivor i formfranskan, men inte helt igenom. Låt kniven stanna ca 2 cm ovanför bottnen.Smöra skivorna och stoppa blandningen emellan dem. Skiva ost över och gratinera tills osten har smält.
    4. Servera med sallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben