Varm smörgåslandgång Paruski

Serverar: 3-6 portioner

En underbar smörgåstårta med köttfärs som har hängt med i massor av år. Färsen är smaksatt med creme fraiche, dill och persilja.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 lök, gul
  • 2 dl cremé fraiché
  • 1 paket dill
  • 1 paket persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 paket landgångsbröd
  • 2 tomater
  • Ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg upp 3 st landgångsbröd bredvid varandra på en plåt. Skiva tomater och ost.
    3. Fräs finhackad lök och köttfärs. Krydda. Blanda ner dill och persilja och Cremé Fraiché. Låt allt puttra tills nästan all vätskan kokat in.
    4. Bred färsen på landgångsbröden. Lägg på ett nytt lager bröd. Fördela de skivade tomaterna på brödet och täck med skivad ost.
    5. Gratinera i ca 10 min eller tills landgångarna fått fin färg.
    6. Tips: Landgångsbröd hittar man ofta i frysdisken.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben