Varm strömmingslåda med pepparrot

Serverar: 4 portioner

Jättegott! Passar utmärkt som ensamrätt eller till buffébordet.

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 tsk salt
  • 3/4 dl dill, finhackad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl pepparrot, riven
  • 2 tsk citron, rivet skal
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • 1 msk ströbröd
  • Dekoration
  • 2 msk dill, hackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º .
    2. Klipp bort ryggfenan på sillfiléerna och skölj dem noga. Lägg filéerna med köttsidan uppåt och strö på salt och dill. Rulla ihop filéerna med köttsidan inåt och lägg dem tätt i en smord ugnssäker form.
    3. Vispa grädden och blanda med pepparrot, citronskal och vitpeppar. Bred blandningen över fisken. Strö över ströbrödet och grädda sillen i ugnen, ca 20 minuter.
    4. Dekorera med dillen och servera strömmingslådan med kokt potatis. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben