Varm supélängd

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekta smörgåslängder när du vill bjuda på något gott.

Ingredienser

  • 2 skivor landgångsbröd
  • ½ mozzarellaost, ca 60 g
  • 6 marinerade soltorkade tomater
  • ½ paket salladskyckling ca 200 g
  • 1 burk stångsparris ca 175 g
  • 4-8 skivor parmaskinka
  • 1 ägg
  • 0.75 dl grädde
  • 3 dl riven ost
  • 8 cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Lägg brödskivorna på smort eldfast fat. Skiva osten. Strimla tomaterna. Fördela ost och tomater över brödskivorna. Täck med skinkskivorna. Låt sparrisen rinna av och lägg den växelvis med kycklingköttet över skinkan.
    3. Rör samman ägget med grädde och den rivna osten. Bred ostmassan över kyckling och sparris. Tryck ner cocktailtomaterna med jämna mellanrum. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills ostmassan har fått fin färg.
    4. Dela brödskivorna på mitten och lägg upp dem på 4 tallrikar med ett salladsblad vid sidan av varje smörgås. Ett glas kall öl är gott till.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben