Varm svampmacka

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Enkel och god kvällsmacka

Ingredienser

  • Formfranska
  • smör
  • olivolja
  • champinjoner
  • mjöl
  • salt
  • peppar
  • ost
  • oregano eller pizzakrydda om så önskas
  • Instruktioner

    Slå på Ugnen på 225 grader, lägg 12 st skivor franska på ugnsplåten, smörj frallorna med smör o olivolja, sätt 2 msk av samma fett i en kastrull, hetta upp och fräs svampen under omrörning strö på 1 msk vetemjöl, häll på spadet ur svampburken( späd efter behov med lite mjölk) eller byt ut spadet mot grädde, låt puttra en stund, salta och peppra och svampstuvningen är klar att fördelas på mackorna. Skiva ost eller strö på gratängost så att mackan täcks av ost. Grädda i ugnen tills osten börjar få färg, ca 5-7 min.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben