Denna gryta gav mig en 5:a på hemkunskapen på 70-talet. Den håller än idag. Låt er inte avskräckas av kombinationen, den är verkligen supergod, billig och nyttig. Dom som smakat vill alltid ha receptet.
Ingredienser
1 gul lök
1 äpple
2 tsk curry
1 msk margarin
5 dl vatten
1 buljongtärning ( fisk eller grönsak)
3 msk tomatpuré
1 tsk potatismjöl eller maizenaredning
2 burkar tonfisk i vatten (240 g avrunnen vikt)
2 dl frysta ärtor eller majs
Instruktioner
- Hacka löken, skär äpplet i småbitar.
Fräs lök , äpple och curryn i margarinet.
Tillsätt vatten, buljong och tomatpurén. Låt småkoka ca 3-5 minuter.
Tillsätt ärtorna eller majsen. Låt koka ytterligare någon minut.
Red av med 1 tsk potatismjöl utrört i ½ dl vatten.
Tillsätt tonfisken, låt grytan få ett uppkok men inte mer, då kan tonfisken bli söndermosad.
- Servera med kokt ris.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jättegott som det är och en grymt bra studentmaträtt! Blir lite extra fart med en tsk sambaolek i!