Varm tonfiskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna gryta gav mig en 5:a på hemkunskapen på 70-talet. Den håller än idag. Låt er inte avskräckas av kombinationen, den är verkligen supergod, billig och nyttig. Dom som smakat vill alltid ha receptet.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 2 tsk curry
  • 1 msk margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 buljongtärning ( fisk eller grönsak)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk potatismjöl eller maizenaredning
  • 2 burkar tonfisk i vatten (240 g avrunnen vikt)
  • 2 dl frysta ärtor eller majs
  • Instruktioner

    1. Hacka löken, skär äpplet i småbitar. Fräs lök , äpple och curryn i margarinet. Tillsätt vatten, buljong och tomatpurén. Låt småkoka ca 3-5 minuter. Tillsätt ärtorna eller majsen. Låt koka ytterligare någon minut. Red av med 1 tsk potatismjöl utrört i ½ dl vatten. Tillsätt tonfisken, låt grytan få ett uppkok men inte mer, då kan tonfisken bli söndermosad.
    2. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    malmbomlang 20 november 2011

    Jättegott som det är och en grymt bra studentmaträtt! Blir lite extra fart med en tsk sambaolek i!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben