Varm vetesallad

Serverar: 4 portioner

En färgrik och matig sallad med nötter, granatäpple och yoghurt. Servera som ensamrätt eller som tillbehör.

Ingredienser

  • 2 dl matvete
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl sojabönor (gröna)
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 10 st brysselkål
  • 250 g rödkål
  • 2 msk smör/olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl turkisk matyoghurt
  • Servering
  • Eventuellt halstrad lax
  • Instruktioner

    1. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop vinäger och senap i en salladsskål. Rör ner sojabönor, granatäppelkärnor och rostade hasselnötter.
    2. Plocka bladen från brysselkålen. Strimla rödkålen fint och fräs i smör/olivolja på hög värme ca 1 minut. Vänd ner rödkål, brysselkålsblad och matvete i salladsskålen. Salta och peppra.
    3. Servera salladen med en klick matyoghurt. Halstrad lax passar bra till.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben