Varma höstmackor

Serverar: 10 portioner

Jättegoda och mättande, som går att variera till oändlighet vid valet av sås och dressing.

Ingredienser

  • 1000 g ljus limpa
  • 600 g prästost
  • 5 tomater
  • 200 g rökt skivat kalkonkött (smörgåsmat)
  • 1 purjulök, stor
  • Ketchup
  • Vitlökspulver
  • Oregano (pizzakrydda)
  • Svartpeppar
  • Mangoraja kall sås
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Vrid på ugnen på 225 grader, över och undervärme, Smöra mackorna. Täck med skivor av kalkonkött. Lägg på rikligt med skivad purjolök, Tillsätt peppar och vitlökskrydda efter behag. Spruta på dressing det efter behag. Skiva ganska tunna tomater och lägg på. Spruta lite ketchup på tomaterna, Skiva ost och lägg på, Krydda med oregano på osten. In i ugnen på en plåt ca 20 min i 225 grader med en sektion över halva så det blir fin guldfärg på osten. Håll koll så inte osten bränns.
    2. Serveras med välkyld dricka. Klart!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben