Färdig vaniljglass får extra sting av syltad ingefära och knäckiga bitar av hemgjord krokant.
Barnsligt gott med äpplen och kanel.
Ingredienser
6 äpplen, ca 800 g
100 g sötmandel
2 dl socker
½ dl + 3 tsk honung
50 g + 2 msk smör
2 liter vaniljglass
1 dl syltad ingefära
2 tsk kanel
1 krm salt
Instruktioner
Hacka mandeln. Blanda socker, ½ dl honung och 1 krm salt i en kastrull. Tillsätt 50 g smör och mandel. Låt koka ca 5 minuter, rör om då och då. Bred ut på bakplåtspapper till v cm tjock platta.
Låt stelna i frysen ca 10 minuter.
Ta fram glassen så att den hinner mjukna något, ca 30 minuter.
Hacka under tiden krokanten grovt, gärna i matberedare, hacka ingefäran.
Skopa upp glassen i en bunke och rör ner ingefäran och krokanthacket, spara 1 dl av krokanten till servering.
Ställ tillbaka glassen i frysen tills den stelnat, ca 2 timmar.
Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor.
Fräs dem i kanel och 2 msk smör i ca 2 minuter.
Ringla över 3 tsk honung.
Servera äppelklyftorna ljumma till glassen.
Strö över hackad krokant.
Hej! Visst är de recepten du lagt in, från senaste Buffetidningen. MVH//Imminn