Varma kaneläpplen med krokant- och ingefärsglass

Serverar: 6-8 portioner

Färdig vaniljglass får extra sting av syltad ingefära och knäckiga bitar av hemgjord krokant. Barnsligt gott med äpplen och kanel.

Ingredienser

  • 6 äpplen, ca 800 g
  • 100 g sötmandel
  • 2 dl socker
  • ½ dl + 3 tsk honung
  • 50 g + 2 msk smör
  • 2 liter vaniljglass
  • 1 dl syltad ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Hacka mandeln. Blanda socker, ½ dl honung och 1 krm salt i en kastrull. Tillsätt 50 g smör och mandel. Låt koka ca 5 minuter, rör om då och då. Bred ut på bakplåtspapper till v cm tjock platta. Låt stelna i frysen ca 10 minuter. Ta fram glassen så att den hinner mjukna något, ca 30 minuter.
    2. Hacka under tiden krokanten grovt, gärna i matberedare, hacka ingefäran. Skopa upp glassen i en bunke och rör ner ingefäran och krokanthacket, spara 1 dl av krokanten till servering. Ställ tillbaka glassen i frysen tills den stelnat, ca 2 timmar.
    3. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Fräs dem i kanel och 2 msk smör i ca 2 minuter. Ringla över 3 tsk honung. Servera äppelklyftorna ljumma till glassen. Strö över hackad krokant.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    imminn 14 oktober 2009

    Hej! Visst är de recepten du lagt in, från senaste Buffetidningen. MVH//Imminn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben