Varma laxmackor

Serverar: 4 portioner

En mättande macka när tiden är knapp.

Ingredienser

  • 500 g varmrökt lax
  • 1 rödlök
  • 2 msk majonnäs
  • 8 skivor glutenfritt formbröd
  • Ca 40 g babyspenat
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Rensa laxen från skinn och ben. Dela laxen i mindre bitar. Skiva löken tunt. Bred lite majonnäs på 4 av bröden och fördela laxen ovanpå. Lägg på spenat och rödlök. Salta och peppra lätt. Lägg på de resterande bröden och tryck ihop dem lite.
    2. Vispa upp ägg och mjölk i en bunke och lägg en dubbelmacka i taget i äggvispet ca 20 sekunder. Vänd och gör samma sak på andra sidan.
    3. Smörstek mackorna ett par minuter på varje sida i två stekpannor. Salta och peppra. Låt mackorna vila någon minut. Dela dem eventuellt på diagonalen före servering.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben