Varma nachos med quornfärs

Serverar: 2 portioner

Perfekt maträtt att umgås kring. Kryddigt och gott!

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 300 g quornfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk oregano
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 påse nachos, 185 g
  • 200 g riven ost
  • 4 majskolvar
  • Flingsalt
  • Smör
  • 2-3 dl gräddfil
  • Eventuellt sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Värm oljan i en stor stekpanna. Stek färs och lök i några minuter. Krydda med salt, peppar, chili, spiskummin, koriander, oregano och pressad vitlök. Tillsätt krossade tomater och sjud i 5 minuter.
    3. Bred ut nachos på en plåt. Fördela färssås och ost ovanpå. Gratinera i ca 10 minuter. Koka majskolvarna enligt anvisning på förpackningen.
    4. Servera nachosen med varma majskolvar, flingsalt, smör och gräddfil och eventuellt en sallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben