Varma ostbröd

Serverar: 40 portioner

Ostbröd, som du enkelt gör själv med smält, salt ost och gräddar i ugnen. Servera de ljuvliga små ostbröden varma, som tilltugg till drinken. Underbart gott!

Ingredienser

  • 1 förp Castello Marquis, 150 g, kylskåpskall
  • 25 g jäst
  • 1 dl vatten
  • 1 dl Arla vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 ägg
  • 350 g vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm vatten och grädde till max 37 grader. Häll det över jästen, tillsätt salt, honung, ägg och mjöl.
    2. Arbeta degen smidig och låt jäsa ca 30 min.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Ta upp degen på arbetsbänk och kavla ut den till en platta, ca 1 cm tjock. Ta ut rundlar, ca 5 cm i diameter eller skär i bitar ca 5x5 cm.
    5. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa 15-20 min.
    6. Skär osten i 1 cm stora bitar.
    7. Grädda bröden i mitten av ugnen 5 min. Ta ut plåten och tryck ner en ostbit i varje bröd.
    8. Fortsätt grädda 5-7 min.
    9. Servera ljumma som drinktilltugg.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben