Varma ostsmörgåsar

Serverar: 4 portioner

Gott till sallad.

Ingredienser

  • 4 skivor schweiziskt lantbröd eller vitt formfranska
  • 400 g emmentaler Switzerland (äkta schwezerost)
  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 4 msk vitt vin
  • 1 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    Skär osten i tunna skivor. Stek brödskivorna guldbruna på ena sidan i 80 g smör. Vänd brödskivorna och lägg snabbt på ostskivorna. Strö paprikapulver på varje skiva. Häll i det vita vinet runt bröden. Täck stekpannan med ett lock. Osten ska nu smälta av ångan och smörgåsarna får en härlig arom. Lägg varje smörgås på en varm tallrik. Stek äggen i resten av smöret. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben