Vecchiarelle - Friterade honungsstänger

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • 3/4 dl skållad, skalad mandel
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 25 g jäst
  • ljummet vatten
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 1/4 - 1/2 dl flytande honung
  • Instruktioner

    Finhacka mandeln och rosta den hastigt i torr stekpanna. Degen: Blanda vetemjöl, salt och kryddor i en skål och gör engrop i mitten. Rör ut jästen i 2 msk ljummet vatten och häll i gropen tillsammans med mandel och florsocker. Blanda alltsammans och arbeta in c:a 1 dl ljummet vatten, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Forma degen till en boll och låt jäsa under duk på varmt ställe i ca 1 tim.  till dubbel volym. Förvara i kylskåp tills den ska användas. Knåda degen väl på lätt mjölat bord och forma den sedan i små stänger, c:a 1 cm tjocka och 3?4cm långa. Värm oljan till 160°C. Fritera stängerna guldbruna i omgångar. Låt dem rinna av på hushållspapper och lägg dem på ett fat. Droppa över honung, servera omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben