Vegansk paj

Serverar: 6-8 portioner

En jättegod "medelhavspaj" som är väldigt lätt att göra och som alla kan äta. Ett måste är att servera den med en god sallad till!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 250 g smör eller margarin
  • 3-4 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 stor aubergine i ”sockerbitsbitar”
  • 2-3 tsk salt
  • 3 röda och gula paprikor i stora bitar
  • 1 stor squash i bitar (”kryssat” i mitten och skivat)
  • 2-3 skivade röda lökar
  • 2-3 hackade vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1-2 tsk salt
  • 12-15 st oliver
  • 1-2 msk rosmarin
  • ev. kryddor efter smak
  • Instruktioner

    1. 1. Gör pajdegen enligt grundreceptet. Klä en långpanna eller en annan stor form med degen. Nagga i botten och ställ formen i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
    2. 2. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 minuter.
    3. 3. Skär auberginen och lägg dem i ett durkslag tillsammans med 2-3 tsk salt. Låt dem stå i 30 minuter så vätskan rinner av.
    4. 4. Fräs auberginen i en stor stekpanna eller fräs i omgångar tillsammans med paprika, squash, rödlök och vitlök i olja i ca 5 minuter tills allt är nästan mjukt. Lägg i tomatkrossen och smaksätt med salt.
    5. 5. Lägg alla grönsakerna i pajskalet. Strö över oliver och rosmarin. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera pajen varm och garnera gärna med några rosmarinkvistar.
    6. Tips Förbered genom att förgrädda pajskalet och fräsa grönsakerna i oljan. När pajen ska serveras är det bara att lägga grönsakerna i pajskalet och gratinera i ugnen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben