Vegetarisk gulaschsoppa

En smakrik vegansk gulaschsoppa.

Ingredienser

  • 1.8 l vatten
  • 4 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 små gula lökar
  • 6-8 mindre potatisar
  • 1.5 selleristjälkar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 400 g krossade tomater
  • 150 g fryst sojafärs (Hälsans Kök) eller quornfärs
  • 3 msk paprikapulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 tsk mejram
  • 2 krm gurkmeja
  • 1 tsk örtkryddor, Chef Paul Prudhomme's Vegetable Magic eller Trocomare
  • 0.5 dl + 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    Skär löken, paprikan och sellerin. Skär potatisen i bitar. Grovriv vitlöken. Häll 1.8 l vatten i en gryta. Tillsätt potatisen, paprikan, sellerin, vitlöken, krossade tomater, 4 grönsaksbuljongtärningar och låt sjuda tills det blir mjukare. Tillsätt paprikapulver, mald spiskummin, mald kummin, mejram, gurkmeja, örtkryddor, sojafärs och olivolja; rör om och låt sjuda lite till. Det blir en stor gryta full så om man vill så kan man halvera allt. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben