Vegetarisk lergryta

Serverar: 4 portioner

Maten som man lagar i lergryta blir mycket saftig och god, eftersom matens naturliga smak och arom tas tillvara på bästa sätt.

Ingredienser

  • 200 g små färska potatisar
  • 1 hel vitlök
  • 100 g hela champinjoner
  • 100 g brysselkål
  • 4 tomater
  • 2 kokta majskolvar
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl råris
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1 kanelstång
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja till stekning
  • Tillbehör
  • Vitlöksbröd till servering
  • Instruktioner

    Ugn 200º. Blötlägg lergrytan i cirka 2 timmar i vatten, ett måste. Skala vitlöken och ta ur klyftorna. Skär potatisen i halvor. Skär majsen i lagom stora bitar. Hetta upp en stor panna med olivolja och fräs vitlöken med resten av grönsakerna utan att hacka något mer. Lägg alla ingredienser i grytan och krydda väl med salt och peppar. Ställ in i cirka 45 minuter i ugnen. Ta ur kanelstången och servera grytan med vitlöksbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben