Vegetarisk "leverpastej"

Dansk grovmalen leverpastej kan man tro är svår att göra vego. Men det här är så nära originalet att man får rysningar av välbehag. En krämig och fyllig pastej som är superläcker! Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • ½ gul lök, hackad
  • 1 msk smör, t ex mjölkfritt eller olja
  • 2½ dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 1 dl havregryn
  • 25 g jäst
  • ½ dl ströbröd
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 krm mald ingefära
  • 1 krm oregano
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hacka löken fint och fräs i smör eller olja tills den mjuknar. Skrapa ner i en skål. Häll på grädde och rör ner havregryn, ströbröd, smulad jäst och kryddor. Blanda väl.
    3. Skrapa ner smeten i en form som rymmer 5 dl. Baka pastejen i ugnen i 1 timme. Låt svalna helt i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben