Vegetarisk paëlla

Serverar: 15 portioner

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 1 pkt 0,5 g saffran
  • 1 tsk svartpeppar
  • 5 dl avorioris el basmatiris
  • 12 dl buljong
  • 1 squash
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • 1 hg sockerärter
  • 250 g djupfrysta gröna ärter
  • Svarta urkärnade oliver
  • Färsk basilika 
  • Instruktioner

    Skala och hacka lök & vitlök. Putsa och skär paprikorna i bitar. Fräs detta i 2 msk olja i gryta 1-2 minut. Tillsätt kryddor, rör om, tillsätt ris och rör om. Häll över buljong och låt småkoka under lock i 15 minuter. Rör om ibland. Tillsätt under de sista minuterna putsade sockerärter och gröna ärter. Putsa och dela champinjoner och skär squashen i bitar. Fräs dem varma i lite olja 1?2 minut. Blanda ner dem i den färdiga paellan och låt allt bli genomvarmt. Garnera med svarta oliver och finklippt basilika.  

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben