Vegetarisk pastasås

Serverar: 4 portioner

God och krämig pastasås.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 bit (ca 100 g) rotselleri
  • 1 späd purjolök
  • 1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1-2 krm curry
  • salt
  • 1 krm pepparmix
  • 2 1 / 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse, Maizena
  • 4 portioner tagliatelle
  • Instruktioner

    1. 1. Skala morötter och rotselleri. Skär rotsakerna i tändstickstunna små stavar. Ansa skölj och strimla purjon. Skala och hacka vitlöksklyftan.
    2. 2. Smält matfettet i en traktörpanna. Tillsätt curry, rotsaker, purjo och vitlök. Salta försiktigt. Låt fräsa några minuter.
    3. 3. Blanda matlagningsgrädden och majsstärkelse. Häll grädden över alltsammans och låt puttra utan lock tills grädden är en aning krämig och rotsakerna mjuka.
    4. 4. Koka tagliatelle och blanda försiktigt ner den i den heta pastasåsen.
    5. 5. Bjud direkt med parmesanost och lite hackade örter t ex oregano och basilika.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13

    Kommentarer (2)

    Jordgubbsmer 17 november 2008

    Jag bytte ut sellerin (blä XD) mot lite squasch, det blev jättegott :) Det ända negativa var att det var lite väl sött, pepparkvarnen fick mycket uppmärksamhet vid matbordet. Tack för tipset

    Dagiskokerskan64 13 juni 2011

    Supergod pastasås! Gjorde denna till "mina" barn på dagis och dom älskade den! Som en kille sa efter flera omtagningar: nu vill jag ha mer men nu orkar jag inte=) Bra betyg från barnen och mej alltså!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben