1. Skala morötter och rotselleri. Skär rotsakerna i tändstickstunna små stavar. Ansa skölj och strimla purjon. Skala och hacka vitlöksklyftan.
2. Smält matfettet i en traktörpanna. Tillsätt curry, rotsaker, purjo och vitlök. Salta försiktigt. Låt fräsa några minuter.
3. Blanda matlagningsgrädden och majsstärkelse. Häll grädden över alltsammans och låt puttra utan lock tills grädden är en aning krämig och rotsakerna mjuka.
4. Koka tagliatelle och blanda försiktigt ner den i den heta pastasåsen.
5. Bjud direkt med parmesanost och lite hackade örter t ex oregano och basilika.
Jag bytte ut sellerin (blä XD) mot lite squasch, det blev jättegott :) Det ända negativa var att det var lite väl sött, pepparkvarnen fick mycket uppmärksamhet vid matbordet.
Tack för tipset
Dagiskokerskan6413 juni 2011
Supergod pastasås! Gjorde denna till "mina" barn på dagis och dom älskade den! Som en kille sa efter flera omtagningar: nu vill jag ha mer men nu orkar jag inte=) Bra betyg från barnen och mej alltså!
Jag bytte ut sellerin (blä XD) mot lite squasch, det blev jättegott :) Det ända negativa var att det var lite väl sött, pepparkvarnen fick mycket uppmärksamhet vid matbordet. Tack för tipset
Supergod pastasås! Gjorde denna till "mina" barn på dagis och dom älskade den! Som en kille sa efter flera omtagningar: nu vill jag ha mer men nu orkar jag inte=) Bra betyg från barnen och mej alltså!