Vegetarisk pastasås med oliver, morötter och champinjoner

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den här rätten är både billig och god. Funkar som den är eller tillsammans med köttbullar för dem som gillar det.

Ingredienser

  • 1 burk passerade tomater, 400 g
  • 2 medelstora morötter
  • 1 dl gröna grekiska oliver
  • 4 msk olivolja
  • 8 champinjoner
  • 2 msk vin (rött eller vitt)
  • 1 msk honung
  • 1 gul lök
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Basilika
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs den i 2 msk olivolja i en kastrull. Häll över passerade tomater efter några minuter. Tillsätt vinet, en nypa salt, vitlöken och honungen. Låt puttra i 25 minuter.
    2. Riv morötterna grovt och lägg i en skål. Häll över 2 msk olivolja, salt, basilika och svartpeppar. Låt stå och dra åt sig smaken i 20 minuter medan tomatsåsen kokar.
    3. Klyv chaminjonerna i 4 delar.
    4. När tomatsåsen kokat i 25 minuter häller du i morötterna, champinjonerna och oliverna i såsen. Koka ytterligare 5 minuter.
    5. Servera med din favoritpasta och riven parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    britahansson2007@gmail.com 22 mars 2012

    Typiskt exempel på dålig vegemat. I en vanlig pastasås brukar det ingå köttfärs, alltså animaliskt protein. Men här har Vegankristin bara tagit bort kött-proteinet,m en utan att ERSÄTTa det med annat protein (vegetbiliskt). Detta är vad som kan kallas MinusMat. Och så det där med att man kan använda såsen till köttbullar, Rekommenderar Vegankristin köttätning?.. Man tar sig för pannan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben