Vegetarisk pizza

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Myspys med pizza

Ingredienser

  • Tomatsås
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 krm chilipeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 krm salt
  • 1 tsk oregano
  • Pizzadeg
  • 3 msk olja
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 dl solroskärnor
  • 10 dl vetemjöl
  • 3 dl rågsikt
  • Garnering
  • 500 g riven ost
  • 150 gram fetaost
  • 100 gram kalamataoliver
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 4 tomater
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken och låt den svettas i oljan i en kastrull. Tillsätt vitlök, tomatpuré och kryddor och häll till sist i de krossade tomaterna. Låt såsen puttra på svag värme i 45 minuter och låt den sedan svalna.
    2. Rosta solroskärnorna i en stekpanna och värm vattnet till 37ºC. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt oljan, saltet, solroskärnorna och vattnet, rör tills jästen löst sig. Rör ner mjölet tills en deg bildats. Jäs degen i 45 minuter. När degen har jäst ta ur den ur bunken, knåda, dela i två delar och kavla sedan ut delarna på varsin plåt. Använd gärna bakplåtspapper så att inte degen fastnar på plåten.
    3. Skär tomater, paprika och fetaost i bitar samt dela oliverna. Fördela över de två pizzorna och strö över den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen på 225ºC i 15 till 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    gladamalina 26 juli 2010

    Jästen och de krossade tomaterna stod inte bland ingredienserna,... borde fixas. Annars var det toppen :)

    ve94n 14 september 2010

    till en äkta vegetarisk pizza slänger man med fördel ett öga på ostens innehållsförteckning och väljer förstås en med vegetabiliskt löpe

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Vardagsmat i lovtider
    Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...

    Mat på SJ
    Att färdas genom Sverigeland med X2000 är bekvämt och smidigt. Man får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben