Vegetariska chili- och bönburgare

Serverar: 4 portioner

De här nyttiga och mångsidiga burgarna kan serveras som en läcker huvudrätt tillsammans med en sallad. 239 kcal/portion

Ingredienser

  • 5 dl sköljda och avrunna röda bönor
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad silverlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 riven morot
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl havregryn
  • Instruktioner

    1. Lägg kidneybönorna i en skål och mosa dem med en potatisstamp eller en gaffel. Ställ åt sidan.
    2. Hetta upp 1 msk av olivoljan i en stekpanna på hög värme och fräs lök, vitlök och morot cirka 5 minuter, tills gyllene. Tillsätt chiliflingor och spiskummin och fräs 1 minut under omrörning tills det börjar dofta.
    3. Lägg lökblandningen i skålen med bönorna och tillsätt tomatpuré och havregryn. Blanda väl till en jämn smet.
    4. Skölj händerna med kallt vatten och forma fyra lika stora burgare av bönsmeten.
    5. Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna på medelvärme och stek burgarna 5 minuter på varje sida tills de är genomvarma. Ta av från värmen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben