Veggochili med falafel och yoghurt

Serverar: 4 portioner

Med färdig falafel blir det här en snabblagad och matig veggomiddag.

Ingredienser

  • 250 g rotselleri
  • 1 liten morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 lagerblad
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 förp färdig bönmix/salsa, 380 g
  • 2 msk ketchup + ev tabasco chipotie
  • 1 paket fryst falafel, 300g
  • 2 dl matyoghurt, 10%
  • Olivolja
  • Salt
  • Garnering och servering
  • Limeklyftor
  • Koriander
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och skär selleri och morot i cm stora tärningar. Skala och grovhacka vitlök och lök. dela, kärna ur och finhacka chilin.
    2. Fräs selleri, morot, lök och vitlök i en stor kastrull i 2 msk olja ca 3 minuter. Tillsätt chili, koriander, spiskummin och lagerblad. Fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
    3. Tillsätt krossade tomater och 3 dl vatten. Låt småkoka med lock ca 15 minuter. Tillsätt bönmix/salsa, ketchup, 3/4 tsk salt och ev några stänk tabasco. Låt småkoka ytterligare 10-15 minuter.
    4. Tillaga undertiden falafel enligt anvisning på förpackningen.
    5. Lägg upp chiligrytan i djupa skålar tillsammans med falafel och en klick matyoghurt. Garnera med limeklyftor och koriander och servera ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anila 24 oktober 2011

    Verkligen jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben