Vegoburgare med ärtor, dill och pepparrot

Serverar: 4 portioner

En saftig vegoburgare med smak av ärtor och dill, toppas med len pepparrotsmajonnäs och lagrad ost. Mums!

Ingredienser

  • Burgare
  • 3 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl polenta
  • 250 g gröna ärtor
  • 20 g färsk dill
  • ½ citron
  • 1 dl ströbröd
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Olja till pensling
  • Pepparrotsmajonnäs
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1½ dl majonnäs
  • Citronsaft
  • Tillbehör
  • ½ rödlök
  • 1 stor tomat
  • 2 saltgurkor
  • ½ kruka krispsallad
  • 4 skivor lagrad ost
  • 4 hamburgerbröd
  • Instruktioner

    1. Burgare: Tina ärtorna om de är frysta. Koka upp buljongen, rör ner polentan och låt sjuda i ca 5 minuter till tjock konsistens. Rör om då och då. Ta av från värmen och rör ner ärtorna. Hacka dillen. Riv det yttersta skalet från citronen och pressa ur saften. Mixa polenta och ärtor med citronskalet i en matberedare till ett grovt hack. Rör ner dill och ströbröd och krydda med salt, peppar och några droppar citronsaft. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Forma till burgare med fuktade händer.
    2. Pepparrotsmajonnäs: Skala och riv pepparroten. Rör ihop majonnäs med pepparrot. Smaka av med salt, peppar och gärna lite citronsaft.
    3. Skala löken, skiva den och tomaten. Skiva gurkorna på längden. Plocka av salladsbladen. Pensla burgarna med oljan och grilla på direkt värme. Lyft över på indirekt värme och lägg på osten. Grill under lock tills osten har smält. Grilla bröden.
    4. Servera ärtburgarna med alla tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben