Vetebröd Mjölkfritt

Serverar: 20 portioner

Ett recept som jag gjort många gånger. Gästerna har inte märkt att det var mjölfritt.

Ingredienser

  • 1/2 paket jäst
  • 2 1/2 dl Nutramigenblandning 37 g eller annan mjölkfri prod
  • 2 msk olja
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 dl socker
  • Ca 7 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • 3 msk mjölkfritt margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Rör ut jästen i Nutramigenblandningen. Tillsätt olja, salt, socker och 6 1/2 dl vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Rör samman fyllningen. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den på nytt. Dela degen i två delar.
    3. Kavla ut varje del till en stor avlång kaka. Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop och skär varje rulle i 10 bitar till bullar. Ställ dem i pappersformar med snittytan uppåt på en plåt. Låt jäsa övertäckta i ca 20 min. Pensla. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben