Vetebullar med apelsin fyllning

Serverar: 30-35 portioner

Läcker fyllning

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • ca 1 ½ liter vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • Apelsinmarmelad
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Ungsvärme 250 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och låt blandningen värmas till 37 grader. Häll blandningen i en degbunke och smula ner jästen samt tillsätt socker och salt. Tillsätt mjölet och arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa till dubbel storlek.
    2. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den jämn. Kavla ut till en rektangel. Bred på smör och marmelad. Rulla ihop. Gör klippta bullar och lägg i pappersformar. Låt bullarna jäsa på plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån. Grädda i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben